Description
Mūsdienās dažādu pārtikas produktu, kā arī graudu nekaitīguma nodrošināšanai lieto progresīvu un inovatīvu apstrādes metodi kā ozonēšanu. Zināms, ka ozonam ir stipri izteikta antibaktericīda iedarbība, tādēļ to plaši izmanto gaisa, pārtikas, ūdens atsvaidzināšanā un attīrīšanā. Jau sen novērota ozona pozitīvā ietekme arī uz cilvēku veselību. Gāzveida ozons efektīvi iznīcina aflatoksīnus, ohratoksīnus, patulīnu, zearalenonu, kā arī to noārdīšanas produkti parasti ir nekaitīgi.
Var prognozēt, ka izmantojot graudaugus dažādu pārtikas produktu ražošanā, ir iespējams iegūt produktus ar paaugstinātu uzturvērtību. Vienlaicīgi graudaugu izmantošana var būt saistīta ar nevēlamas mikrofloras attīstību gatavā produktā. Tādejādi, ir nepieciešams meklēt graudu pārstrādes produktu apstrādes iespējās ar mūsdienīgām un alternatīvām metodēm, kā – ozonēšana.